SUSHI Sell Off drijft de cryptomarkt naar de afgrond: Bitcoin onder $ 10K

De hoofdontwikkelaar van Sushiswap verkocht al zijn tokens, wat leidde tot een enorme daling van de prijs van SUSHI. Ondertussen verloor de hele markt ongeveer $ 11 miljard in uren.

Eerder op zaterdag verkocht de hoofdontwikkelaar achter het populaire Sushiswap-protocol al zijn tokens, waardoor de prijs van het token met meer dan 50% daalde.

Elders voelt de hele markt voor cryptocurrency de druk, aangezien de totale kapitalisatie de afgelopen uren met meer dan $ 11 miljard is gedaald.

Sushi Seloff start een marktinstorting

CryptoPotato meldde eerder dat de hoofdontwikkelaar van de populaire Uniswap-vork, Sushiswap, al zijn tokens ruilde voor Bitcoin Trader. In een transactie die miljoenen waard was, legde de ontwikkelaar uit dat hij dit deed om aan het protocol te blijven werken en zich geen zorgen te maken over de prijs.

Natuurlijk was de gemeenschap min of meer verontwaardigd, vooral nadat de ontwikkelaar zichzelf vergeleek met Charlie Lee, de maker van Litecoin, en beweerde dat hij de ETH verdiende die hij kreeg voor zijn SUSHI vanwege het werk dat hij aan het protocol deed. Hij heeft er tenslotte een week werk in gestoken.

Niettemin daalde de prijs van het SUSHI-token en verloor meer dan 50% in de momenten na de ruil, wat enigszins werd verwacht.

Bitcoin onder $ 10.000 terwijl ETH daalde tot bijna $ 300

De volledige marktkapitalisatie van cryptocurrency verloor de afgelopen uren alleen al ongeveer $ 11 miljard.

Hoewel Bitcoin op Binance daalde tot ongeveer $ 9.825, slaagde het erin zich te herstellen, en het handelt momenteel rond $ 10.030, wat alleen al in de afgelopen 24 uur een steile decreet van 5% aangeeft.

Ethereum is echter de altcoin met een grote kapitalisatie die het meest bloedde. Tot dusverre is ETH vandaag met 15% gedaald, en dat is na enigszins hersteld te zijn van zijn ondergang.

ETH daalde zelfs tot $ 308 op Binance. Nog maar een paar dagen geleden testte het $ 500, met een piek van ongeveer $ 488 op ’s werelds grootste beurs. Dit betekent dat ETH alleen al in de afgelopen drie dagen meer dan 30% heeft verloren.